Uppdaterad 11 juli 08:51

11 juli 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning över nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler

23:55 Bilbrand, Borås.
Polis och Räddningstjänst larmades om en brinnande bil på Våglängdsgatan i Borås. Räddningstjänsten släckte branden och kunde då konstatera att bilen till stora delar var utbrunnen och förstörd. Det förelåg ingen spridningsrisk till andra bilar. Polis kom till platsen för att fastställa brandorsak och för att utreda om det fanns misstankar om brott. Polispatrullen fann då patroner i den utbrända bilen och fast slog då att en anmälan om vapenbrott samt en anmälan om skadegörelse genom brand skulle upprättas.

01:04 Grov misshandel, Åmål.
Polis larmades om en grov misshandel på Gamla Örnäsgatan i Åmål. Där på en camping ska ett större bråk ha startats av oklar anledning. Flera personer ska ha slagit på platsen vilket slutade med att en person blev påkörd av en personbil. Mannen som blev påkörd fördes till sjukhus med oklart skadeläge. Mannen ska dock varit vaken och vid medvetande när han lastades i ambulans. en anmälan om grov misshandel upprättades av Polispatrull. En man i 25-årsåldern är anhållen i ärendet.     

05:22 Rån, Göteborg.
Polis larmades om ett rån på andra Långgatan i Göteborg. En berusad målsägare blev rånad av två gärningsmän som dansade nära honom och tog av honom tillhörigheter i form av bl.a. klocka och mobiltelefon. När misstänkta gärningsmännen dansat runt målsägaren och tagit godset lämnade de över godset till en kvinna på platsen. Polispatruller var snabbt på plats och kunde gripa båda gärningsmännen en man 20-årsåldern och en pojk under 18år. Även kvinnan som tog emot godset kontrollerades på platsen och misstänktes för häleri.  

08:45 Uppdatering
Kvinnan har under påföljande utredning friats från misstankar om brott. brottet rubriceras som grov stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.