11 juli 07:59, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg, som är i tjänst till klockan 15:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:54 Polis beordrades till Handskerydsvägen i Nässjö med anledning av en misshandel utomhus. En förbipasserande person hade noterat två skadade män och larmade polisen. Polis åkte till platsen för att utreda vad som hade inträffat. Flera okända gärningspersoner ska ha rånat och misshandlat männen. En av männen blev rånad på tillhörigheter. Sedan ska gärningsmännen ha lämnat platsen. De drabbade männen är i 35- respektive 40-årsåldern. En av männen fördes till sjukhus med ambulans, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande mannens skador. Den andra mannen följde inte med ambulans till sjukhus, men kontrollerades av ambulanspersonal på plats. Händelsen rubriceras som rån och misshandel. En brottsplatsundersökning genomfördes. Det finns ingen misstänkt för brotten.

01:36 En polispatrull befann sig i centrala Tranås när polispatrullen noterade en skadad man. Polispatrullen fick veta att den skadade mannen hade blivit misshandlat av en annan man. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 40-årsåldern, lokaliserades och han greps. Senare anhölls mannen, ärendet är åklagarlett. Brottsrubriceringen är misshandel. Den drabbade mannen, som är i 20-årsåldern, kontrollerades av ambulanspersonal.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.