11 juli 07:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg, som är i tjänst till klockan 15:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 95 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:49 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en trafikolycka på Hagebygatan i Norrköping. Enligt initiala uppgifter skulle en man ha blivit påkörd av en spårvagn. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande skadeläget. Polisen kommer att utreda orsaken till olyckan.

00:59 Polisen fick ett SOS-larm gällande en brand på Gamla Lasarettsgatan i Norrköping. Branden misstänks ha startat i, eller i närheten av, en soptunna. Ingen person ska ha skadats. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättades.

02:19 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Slottsgatan i Norrköping. Föraren hade framfört fordonet vingligt varpå kontrollen och stoppet genomfördes. Den manliga föraren var berusad och kunde inte redogöra för polispatrullen vem han var eller hans personnummer. Föraren greps som okänd. Brottsrubriceringen är rattfylleri.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.