Uppdaterad 12 juli 09:57

11 juli 13:18, Mord/dråp, Eskilstuna

Man gripen misstänkt för mord i Ärla, Eskilstuna. UPPDATERING

11:00 Polisen larmades till en adress i Ärla utanför Eskilstuna. Enligt samtal till sjukvårdens larmcentral (SVLC) hade en livlös person påträffats på adressen.

Flera polispatruller, bland annat hundpatrull beordrades till platsen för att arbeta i ärendet och för att få en klarare bild av vad som hade inträffat.

En förundersökning gällande mord inleddes, brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Kriminaltekniker har kallats till platsen.

En man, som är i 25-årsåldern, greps misstänkt för mord. Den gripne befann sig på samma adress som den avlidne personen. Den avlidne är ännu inte identifierad men det rör sig om en vuxen person, anhöriga är inte underrättade.

Polisen har genomfört, och fortsätter att genomföra, utredningsåtgärder i ärendet på plats. Ärendet är i ett känsligt läge och polisen arbetar flitigt med att försöka få en klarare bild av händelsen och vad som har inträffat, omständigheterna är oklara.

UPPDATERING MÅNDAG 09.45: Den gripne mannen anhölls under söndagseftermiddagen, men efter att kriminaltekniker undersökt omständigheterna på platsen så meddelade de att det i nuläget inte fanns några tecken på något våldsbrott. Under kvällen så hävdes anhållandet och avspärrningen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.