Uppdaterad 19 juli 13:31

12 juli 04:30, Försvunnen person, Heby

Polisen har avslutat räddningsinsatsen i Vittinge där en försvunnen man sökts.

Vid lunchtid på måndagen den 19/7 avslutade polisen räddningsinsatsen som bedrivits enligt LSO (lagen om skydd mot olyckor) för att finna en försvunnen man utanför Vittinge.
Trots en omfattande resurs bestående av polis, personal från försvarsmakten och frivilliga har sökandet i stundtals svårframkomlig terräng varit resultatlöst och mannen bedöms inte längre vara vid liv.
Anhöriga har underrättats om beslutet.

Ursprunglig text
Polisen önskar allmänhetens hjälp med iakttagelser av försvunna [mannens namn borttaget]. Han är försvunnen sedan 15-tiden från bostaden i Vittinge.

Han är 77 år gammal, mörkhårig, svart skägg, svart kortklippt hår. Förmodligen klädd i rutig skjorta, jeans och gummistövlar vid hans försvinnande.

Vid färska iakttagelser ring polisen på 112. Vid övriga tips ring 11414.

Uppdaterad kl 08:47

En polishelikopter har kallats in i sökandet efter den försvunna mannen. Polisen har också begärt in extra hjälp från Försvarsmakten.

Mannen lämnade hemmet i sin bil någon gång mellan klockan 15:00 och 15:30 på söndagen. Bilen anträffades en knapp kilometer från hemmet av polisen tidigare under morgonen och inledde närsök i det aktuella området.

Uppdaterad kl 13:12

Klockan 12:26 togs beslutet att inleda en så kallad särskild händelse.

Mannen är fortsatt försvunnen och söks nu bland annat av ett stort antal patruller, polishelikopter och personal från Försvarsmakten.

Polisen är väldigt angelägna om tips från allmänheten som kan leda till att mannen hittas. Har du tips, ring polisen på 112. Eller till 114 14 vid mindre brådskande ärende.

Uppdaterad 14/7 kl 07:51

Sökande efter den försvunna 77-åringen fortsätter i oförminskad styrka på onsdagen.

Det var i söndags någon gång mellan klockan 15:00 och 15:30 som mannen ska ha lämnat sitt hem i bil för att plocka svamp eller bär i skogen en knapp kilometer från sitt hem i Vittinge.

Polisen är fortsatt väldigt angelägna om tips från allmänheten som kan leda till att mannen hittas. Har du tips, ring polisen på 112. Eller till 114 14 vid mindre brådskande ärende.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.