12 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Anna Göransson.

01.12 Göteborg, försök till mord
Vid Stigbergstorget har två män i 20-årsåldern blivit knivskurna i bland annat låret och rumpan. De är körda i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Båda är allvarligt men inte livshotande skadade enligt läkare. En gärningsperson har sprungit från platsen men ingen är ännu gripen. En förundersökning om försök till mord har inletts.

01.20 Göteborg, försök till rån
På Hjalmar Brantingsplatsen har en man blivit utsatt för ett rånförsök. Fyra män varav två med skruvmejsel har hotat honom och försökt tvinga med honom in i en busskur. Han kunde dock ta sig därifrån och springa ifrån rånarna. Inga personskador och ingen gripen.

01.35 Göteborg, trafikolycka
I Säve är en polisbil och en buss inblandade i en olycka. En av poliserna klagar på nacksmärtor och förs till Kungälvs sjukhus i ambulans.

01.54 Borås, bilbrand
På Västerbrogatan ser vittnen hur två personer kastar in något i en bil så att den börjar brinna. Räddningstjänst och polis till platsen. En anmälan om skadegörelse genom brand. Det var stor spridningsrisk men inga andra fordon blev skadade.

03.01 Partille, bilbrand
På Paradisvägen har en bil börjat brinna. Branden spred sig till ytterligare bilar som stod parkerade intill. Sammanlagt har sju bilar blivit skadade i branden. Oklart hur branden startade men polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.