12 juli 08:07, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 55 ärenden mellan kl 22 och 07. Händelser i urval:

22.36 Det kom larm om en brinnande bil på Vattenverksgatan i Nässjö. Räddningstjänsten släckte branden. Även polis kom dit och misstanke uppstod om att branden var anlagd. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

23.16 Polis larmades till Hamnparken i Jönköping. En kille i 15-årsåldern skulle ha blivit rånad av tre andra ungdomar. En av dem ska ha hotat med ett pistolliknande föremål och kommit över en väska och en mindre summa kontanter. Polisen sökte efter de misstänkta med flera patruller. Ingen har gripits. En anmälan om rån upprättades.

23.17 SOS larmade om rökutveckling i ett flerfamiljshus på Österängen i Jönköping. Räddningstjänsten hanterade branden och meddelade att polisen borde komma dit. Det kan vara så att någon har anlagt en brand i ett sopkärl, vilket resulterade i kraftig rökutveckling i trapphuset. Polisens presstjänst har inga uppgifter om några personskador. Polisen skrev en anmälan om mordbrand, med tanke på spridningsrisken och att det skett i ett bostadshus med risk för liv och hälsa för många personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.