13 juli 11:54, Övrigt, Falun

Den 7 juli inkom en anmälan till Polismyndigheten gällande föremål som påträffats i vattnet vid en badstrand i Hosjön, Falu kommun.

Förundersökning inleddes på brottet framkallande av fara för annan. Utredningen har lett till att vi fått en förklaring till hur dessa föremål hamnat i vattnet.

Det finns inget som tyder på att någon har placerat föremålen i vattnet med avsikt att skada annan. Föremålen har använts vid barns lek och efter leken har de lämnats i vattnet. Vi har tyvärr inte vetskap om vem personen som påträffade föremålen i vattnet är. Det går därför inte att avgöra om de var placerade på ett sätt som kunde innebar fara.

Det finns uppgift om att den person som tagit upp föremålen ur vattnet brutit sönder och således ändrat föremålens utseende.

På det som framkommit i utredningen kan brott inte styrkas varför ärendet stängs. Inkommer nya uppgifter som talat för att brott är begånget kan ärendet återupptas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.