13 juli 12:05, Motorfordon, stöld, Gnosjö

Tre bilar bestulna på katalysator i Hillerstorp.

11:11 Polisen larmades till en adress i centrala Hillerstorp där tre parkerade bilar hade blivit utsatta för stöld. Någon, eller några, hade stulit katalysatorer från de tre bilarna.

En polispatrull åkte till adressen för att utreda vad som hade inträffat.

Polispatrullen har fotodokumenterat samt genomfört en brottsplatsundersökning. Anmälningar gällande stöld kommer att upprättas.

Försvåra för tjuven:

Det finns flera åtgärder du kan göra för att försvåra för tjuven. Ett tips är att parkera bilen i ett garage eller på ett upplyst ställe.

Ett annat råd är att installera ett lutningslarm. Eftersom bilens ena sida höjs upp med en domkraft aktiveras då detta larm. Det kan skrämma tjuven samt tillkalla uppmärksamhet.

Ett tredje tips är att montera ett skydd (CatLoc) över katalysatorn i syfte att försvåra och förlänga tiden som en gärningsperson måste tillbringa under bilen. Detta gör att chansen att gärningspersonen blir upptäckt ökar avsevärt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.