Uppdaterad 16 juli 06:33

16 juli 05:50, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och till kvällen kommer Peter Adlersson.

01.27 Rattfylleri, Trandared, Borås. Polis ska stanna en personbil för kontroll där föraren väljer att inte stanna. Bilen anträffas snart därefter, och en man kan säkras av polis efter att hundpatrull spårat upp honom. Han visar tecken på påverkan och tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning samt narkotikabrott.

01.40 Rån, Korsvägen, Göteborg. En kvinna blir hotad med en man med kniv, som tvingar henne att ta ut kontanter i en bankomat. Polis möter upp kvinnan, och en anmälan om rån skrivs. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

03.07 Grov stöld, Göteborg. En person omfamnar en man, och tillgriper i samband med det mannens guldhalsband. Polis skickas till platsen, och får syn på en man som stämmer med signalementet på den som tillgripit halskedjan. Strax därefter anträffas ytterligare en man som varit med vid tillgreppet. De grips båda som misstänkta för grov stöld.

04.07 Stöld/häleri, Bergsjön, Göteborg. Polis ska stoppa en personbil för kontroll där föraren väljer att inte stanna. Efter ett kortare förföljande hittas bilen efter att föraren stannat, och två personer i anslutning till den kan säkras. I bilen hittas verktyg som misstänks vara tillgripna. De båda grips, misstänkta för stöld alternativt häleri. Föraren är även misstänkt för grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. Bilen bärgas och tas i beslag.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.