16 juli 07:19, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:40 Brand, Umeå
Polis beordras till en adress strax söder om Umeå med anledning av brand i en sommarstuga. Det finns inga uppgifter om personskador. Det är oklart hur branden uppstått och det ska utredas.

00:37 Rattfylleri, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil med två män i på Sandbacka, Umeå. Misstanke uppstår om att båda två är påverkade och de får följa med för provtagning. En av dem misstänks för rattfylleri, ringa narkotikabrott, eget bruk, samt olovlig körning. Den andre misstänks för rattfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk. Förhör hålls, anmälningar ska upprättas och bilnyckeln omhändertas för att hindra fortsatt trafikbrottslighet.

00:44 Stöld, Umeå
Efter samtal om en avbruten cykelstöld beordras polis till Sandbacka, Umeå. Cykeln tas i beslag och vittnesförhör hålls. En anmälan ska upprättas.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.