16 juli 08:28, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.10 polisen har hittills hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott men två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

01.13 SOS-larm kom till polisen om brand utomhus på Klostergatan, Eskilstuna. Det visade sig vara en bil som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand och hållt förhör med den som brukar bilen.

01.40 SOS-larm till polisen om brand på Lindängsvägen i Eskilstuna. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om försök till grov mordbrand. Det har brunnit i mondre omfattning utanför en port samt att någon har kastat in ett föremål i en tom lägenhet, sannolikt för att anlägga brand. Ingen person skadades. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

01.52 SOS-larm till polisen om mindre brand utomhus på Lagmansgatan i Eskilstuna. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om försök till grov mordbrand. Ingen person skadades. Det finns ingen frihetsberövad i utredningen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.