16 juli 08:30, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

08.08 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 60-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, ingen är i övrigt frihetsberövad.

00.07 polisen fick samtal om misshandel utomhus i stadsdelen Rosenlund i Jönköping. Polisen åkte till platsen och träffade på en man i 45-årsåldern som ska ha blivit misshandlad med ett vasst föremål vilket lett till sårskador i ansiktet. Han fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har påbörjat en utredning om grov misshandel och en misstänkt person, som anträffades i närheten av brottsplatsen kunde gripas och föras till polisstationen för förhör. Den misstänkte har förhörts och anhållits av åklagare strax efter klockan 06. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Den anhållne är en man i 40-årsåldern.

06.22 SOS-larm till polisen om trafikolycka på Stureplan i Sävsjö. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en motorcykel med två drabbade hade gått av vägen. Båda fördes till sjukhus med ambulans. Föraren är misstänkt för drograttfylleri och kommer att genomgå provtagning. Motorcykeln kommer att tas i beslag för en kriminalteknisk undersökning.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.