17 juli 08:08, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Björn Öberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 85 ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits, men nio personer har omhändertagits på grund av tillnyktring, eller provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan eller rattfylleri. Händelser i urval:

22.14 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i en villa i Nyköping. Ett fönster till källaren var bortplockat. Det fanns brytmärken på fönstret. Polisen åkte dit för en brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om grov stöld genom inbrott. Det ska bland annat ha stulits kontanter och smycken. Inbrottet ska ha skett någon gång mellan kl 17 och 22 på fredagen.

02.31 Väktare larmade polis om att någon hade brutit upp ett fönster på en gymnasieskola på Västgötagatn i Katrineholm. Polisen åkte dit och sökte efter spår, samt kollade av fastigheten utan att hitta någon misstänkt. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades, det är oklart om något är stulet.

04.57 Polisen fick samtal om att en man förföljde en kvinna på Östergatan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och fick tag i mannen. Han blev misstänkt för sexuellt ofredande. Det visade sig också att mannen var efterlyst för att avtjäna straff. Han fördes till polisstationen för vidare transport till Kriminalvården. Mannen är i 25-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.