17 juli 08:10, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Björn Öberg.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 100 ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits, men 15 personer har omhändertagits på grund av tillnyktring, narkotikapåverkan eller för att ha stört allmän ordning. De två händelser som sticker ut mest:

01.47 Polisen larmades om ett våldtäktsförsök utomhus i Eksjö. Polis och ambulans kom dit. En kvinna i övre tonåren ska ha blivit omkullknuffad utomhus på Ydrevägen strax innan. Polisen spärrade av en misstänkt brottsplats för spårsäkring, sökte med hund i området, och höll förhör. Någon misstänkt har inte kunnat gripas. Polisen har inlett en förundersökning om försök till våldtäkt. Den drabbade kvinnan ska inte ha skadats fysisk, men fördes till sjukhus med ambulans för kontroll.

02.48 Det kom larm om att en motorcyklist hade kört omkull inne i ett bostadsområde i Hillerstorp, Gnosjö kommun. Föraren hade kört in i en lyktstolpe och ett elskåp, men var vaken och talbar. Polis kom dit. Mannen som körde hade inte haft hjälm. Han verkade också vara påverkad. Han fördes till sjukhus med ambulans och blev misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Polisen fattade beslut om att beslagta motorcykeln, som behövde bärgas, för att förhindra fortsatt brottslighet. Mannen är i 35-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.