18 juli 08:20, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Björn Öberg.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 100-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Tre personer har gripits och tio personer har omhändertagits för tillnyktring, eller på grund av narkotikapåverkan eller rattfylleri. Händelser i urval:

01.05 Det kom larm från E4 i höjd med Skillingaryd. Någon hade slängt något från en gångbro över motorvägen som hade träffat vindrutan på en bil som körde förbi. Rutan spräcktes och föraren fick glassplitter i ansiktet, halsen och armen. Två vuxna och två barn satt i bilen. Föraren, en man i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Polis kom till platsen. Ingen misstänkt kunde hittas. En anmälan om skadegörelse och framkallande av fara för annan upprättas. Det är oklart vad för föremål som hade slängts.

02.28 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en bil för kontroll på riksväg 32 vid Eksjö. I bagaget fanns det en stor mängd kablar med koppartråd. Tre personer som satt i bilen greps, misstänkta för stöld. Det är två män i 15- och 35-årsåldern, samt en kvinna i 30-årsåldern. Samtliga är utländska medborgare i ett EU-land. Efter förhör släpptes kvinnan och den unga mannen, medan mannen i 35-årsåldern blev anhållen av åklagare.

02.36 Polis larmades om ett bråk på Östra Storgatan i Jönköping. Två män hade skador efter att de enligt uppgift oprovocerat ska ha attackerats av ett sällskap på 6-7 personer. De drabbade är män i 30- och 40-årsåldern. En hade ett spräckt ögonbryn och blödde i ansiktet. Han fördes till sjukhus med ambulans. Den andra hade en skada i pannan. Ingen misstänkt kunde anträffas. Polisen skrev anmälan om misshandel.

Utöver detta har det inträffat ett par lindriga trafikolyckor. Polisen har hanterat ärenden om bråk, fylla och fester eller bilburen ungdom med hög musik, m.m., m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.