18 juli 08:21, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Björn Öberg.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 100-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Två personer har gripits, se notiser nedan, och 16 personer har omhändertagits för tillnyktring, eller på grund av narkotikapåverkan, eller störande av allmän ordning. Händelser i urval:

23.57 Polis larmades om en eventuell våldtäkt i en bostad i Motala. Polis kom till platsen. En misstänkt man anträffades och han greps, misstänkt för våldtäkt. Han anhölls efter beslut av åklagare under natten. Den drabbade kvinnan ska inte ha skadats fysiskt. Inga ytterligare kommentarer kan lämnas av polisen om ärendet i nuläget.

00.05 En polispatrull meddelade att de hade stoppat en motorcyklist på Ekholmsvägen i Linköping. Föraren hade kört mot rött och hade ingen hjälm. Det visade sig också vid en nykterhetskontroll att han var berusad och att han inte har körkort för det aktuella fordonet. Mannen, som är i 40-årsåldern, togs med för provtagning och blev misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning.

02.06 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade beskjutits med grön laser. Detta var på Burensköldsvägen i Mjölby. En av poliserna upplevde besvär med synen och åkte till sjukhus för kontroll. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

02.31 Väktare kontaktade polisen om larm på ett företag i Torvinge industriområde i Linköping. Flera polispatruller åkte dit. Två rutor hade krossats. Strax efter sågs två personer springa nära centrum i Tallboda. Med hjälp av hundpatrull kunde en av dem anträffas. Han greps och fördes till polisstationen, misstänkt för stöld genom inbrott. Det är en man i 35-årsåldern. Det gick dock inte att i nuläget knyta honom till inbrottet så gripandet hävdes. En dator ska ha stulits från företaget. Polisen var där och gjorde en brottsplatsundersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.