Uppdaterad 18 juli 11:09

18 juli 08:27, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Sex personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:22 Rattfylleri, Luleå
Polis kontrollerar en mopedist. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och ytterligare provtagning utförs. Då föraren är minderårig kontaktas vårdnadshavare. En anmälan upprättas och mopednyckeln omhändertas med stöd av PL 24§ för att hindra fortsatt trafikbrottslighet.

01:19 Misshandel, Luleå
Polis beordras till Innerstaden med anledning av misshandel utomhus. En man uppges ha blivit misshandlad av en annan man. Den misstänkte mannen, som är i 30-årsåldern, anträffas på en adress i Luleå. Han grips, misstänkt för misshandel. Mannen ska förhöras under dagen.

03:25 Misshandel, östra Norrbotten
Polis beordras till en adress i östra Norrbotten med anledning av misshandel. En man grips och anhålls senare av åklagare. Han misstänks för misshandel, skadegörelse och olaga hot. Målsägande är en kvinna. Mannen och kvinnan är bekanta.

Uppdatering kl 09:40

Under lördagen samlades ett stort antal lokala och tillresta personer i en spontan cruising i Haparanda. Polis hade patruller på plats som jobbade med uppkomna trafikstörningar samt ordningshållning. 

Cruisingen ägde rum i centrala Haparanda och det samlades folk på parkeringar och på torget. 

Polisen som arbetade under lördagen rapporterar att det i stort har rått en god stämning och att det inte inträffat några större ordningsstörningar. Totalt utfärdades 18 ordningsböter, en anmälan upprättades och två flygande inspektioner utfördes. Ett avlägsnande utfördes också.

Ett flertal samtal inkom till polisen med anledning av att det spelades hög musik i fordonen. Polisen vädjar därför att det framöver visas hänsyn och att ljudnivån anpassas så den inte stör andra.

Uppdatering kl 11:08

00:59 Sexuellt ofredande, Piteå
Polis beordras till en camping i Piteå med anledning av att en kvinna uppger att hon blivit ofredad av en man. Förhör hålls med kvinnan och med den misstänkte mannen, som är i 35-årsåldern, och en anmälan gällande sexuellt ofredande upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.