18 juli 12:49, Mord/dråp, försök, Norrköping

Polis påkörd av mopedist.

11.34 Det kom larm till ledningscentralen om att en polis hade blivit påkörd av en mopedist vid Åbackarna i Norrköping. Polisen hade drabbats av en sårskada i huvudet, vaken och talbar. Händelsen inträffade i samband med att polisen skulle stoppa och kontrollera två personer som färdades på en moped.

En annan polis fick tag i föraren, som belades med handfängsel. Han greps, misstänkt för försök till mord. I nuläget finns det uppgifter om att mannen inte ska ha gjort någon ansats till att bromsa. Brottsrubriceringen kan komma att ändras. Utredningen ska klargöra omständigheterna kring händelsen. Den gripne mannen är i 25-årsåldern.

Även passageraren på samma moped omhändertogs. Han hoppade av och sprang i samband med påkörningen, men fångades in av en polis direkt efteråt. Den mannen blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och togs in till polisstationen för tillnyktring, drog-LOB.

Den skadade polisen fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.

Polis var på platsen för att söka efter en person som hade ryckt i dörrar till en bil som stod parkerad vid Matteuskyrkan tidigare under förmiddagen. I samma sällskap hade det funnits två personer på en moped, enligt inringaren.

Mopeden togs i beslag för teknisk undersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.