19 juli 05:59, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

00.54 Skadegörelse genom brand, Kronogården, Trollhättan. Två bilar och flertalet däck sätts i brand av maskerade ungdomar varefter polis och räddningstjänst skickas till platsen. Raketer och bangers skjuts samtidigt mot lägenheter i området. Polis biträder räddningstjänst i släckningsarbetet. och anmälan skadegörelse genom brand upprättas. Händelsen har inte medfört några personskador.

01.53 Skadegörelse genom brand, Fritsla. En parkerad bil börjar att brinna, och polis samt räddningstjänst skickas till platsen. Branden släcks och en anmälan skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt.

02.20 Stöld, Grinneröd, Uddevalla. Polis skickas till Grinneröd, där en husvagn håller på att tillgripas. Husvagnen kopplas till en bil, och ekipaget lämnar platsen. Polispatrull som skickats till platsen kommer upp bakom en bil med husvagn, och bilen stoppas. I den färdas tre personer, alla män. De grips som misstänkta för grov stöld.

03.22 Trafikolycka, väg 26, Skultorp, Skövde. I samband med en singelolycka där en bilförare kört av vägen avlider föraren, en man. Bilen tas i beslag för en teknisk undersökning. Mannens anhöriga är underrättade.

03.16 Stöld genom inbrott samt skadegörelse, Lilla Lyckegatan, Kinna. Polis skickas till en skola på Lilla Lyckegatan, efter larm om pågående inbrott. Polis söker igenom skolan men någon misstänkt finns då inte kvar i byggnaden. En anmäla stöld genom inbrott samt skadegörelse skrivs.

03.32 Grovt vapenbrott, Avenyn, Göteborg. En ledig polis uppfattar att en man bär vapen inne på en hamburgerrestaurang. Polispatruller skickas till platsen, där mannen anträffas och på honom ett skjutvapen. Han grips som misstänkt för grovt vapenbrott. Mannen är även påverkad av narkotika, och är därför även misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk.

Olaga hot, relation, polisområde Älvsborg. En man grips som misstänkt för olaga hot mot en kvinna han är sambo med.

Misshandel, relation, polisområde Storgöteborg. En man misstänks för att ha slagit en kvinna han har en relation med. En anmälan om misshandel skrivs, och mannen tas med av polis enligt lagen om berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.