19 juli 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:00 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Finspångsvägen i Norrköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 45-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Hans körkort omhändertogs också.

03:59 Polis och väktare beordrades till Enebyskolan i Norrköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats. Väl på plats visade det sig att en ruta på en dörr krossats. Ingen misstänkt person fanns kvar. Polispatrullen kommer skriva en anmälan om försök till stöld.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, viltolyckor utan personskador (rådjur och dovhjort) samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.