02 juli 06:00, Sammanfattning natt, Hallands län

Nedan följer en sammanfattning över nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler

02:43 Misshandel, Kungsbacka.
En man i 20-årsåldern kontaktade polisen och berättade att han misshandlat en man på Syrengatan i Kungsbacka. Målsägaren ska vara känd för gärningsmannen. Polis åkte till platsen och kunde omhänderta gärningsmannen som då togs i förvar enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusad person). Någon målsägare kunde inte polisen identifiera vid tillfället en anmälan om misshandel upprättades.     

Grov Misshandel, Grovt olaga hot, Brott i nära relation, Polisområde Halland.
En kvinna kontaktade polisen och berättade att hon blivit misshandlad. Kvinnan uppgav att hon blivit hotad med kniv av gärningsmannen som hon har någon relation till. Polis kom till platsen och kunde konstatera att kvinnan hade rispskador på halsen samt rispskador på bröstkorgen. Efter en stunds sökande i närområdet kunde en polispatrull säkra gärningsmannen. En anmälan om grov misshandel, grovt olaga hot upprättades av polispatrullen.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.