02 juli 08:19, Sammanfattning kväll och natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Johnny Gustavsson och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. I övrigt har polisen hanterat ärenden rörande psykisk ohälsa, trafikkontroller och mindre viltolyckor.

Trafikolycka på E4, Ljungarum

23:04 En personbil blev påkörd bakifrån. Polis och räddningstjänst kallades till platsen.  Långa köer uppstod och räddningspersonal fick gå fram till olycksplatsen.

Inga kända personskador och polisen skriver en anmälan om misstänkt drograttfylleri för föraren i den påkörande bilen.

Trafikolycka i Hjälmseryd

05:09 Polis och räddningstjänst kallades till riksväg 30 i Rörvik. En lastbil hade gått av vägen och hamnat i ett dike en bit från vägbanan, alltså ej hindrande för trafiken. Föraren var initialt vaken och talbar. I övrigt har polisens presstjänst inte några uppgifter om förarens tillstånd.

Lastbilen är utmärkt med band så att förbipasserande ska förstå att olyckan är känd tills bärgning kan ske.

Polisen skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.