21 juli 07:21, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:20 Vapenlagen, Kiruna
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Kiruna. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknar körkort och då han blåser positivt i polisens sållningsinstrument får han följa med för ytterligare provtagning. Misstänkt narkotika och ett vapen anträffas i bilen. Mannen grips misstänkt för grovt vapenbrott. Han anhålls senare efter beslut av åklagare. Mannen är även misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk och innehav samt för grov olovlig körning. Anmälan upprättas.

En viltolycka på E10 vid Krokfors, Överkalix kommun, har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.