21 juli 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver, som är i tjänst till klockan 15:00.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se notis nedan). Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:40 Polis larmades till området Tannerfors i Linköping med anledning av att två personer blivit rånade utomhus. Okänd gärningsperson ska ha dykt upp med ett tillhygge hotat till sig tillhörigheter. Därefter försvunnit från platsen. Polispatruller och hundpatrull har sökt efter den misstänkta personen men i nuläget har ingen frihetsberövats. Målsägande, en kvinna i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern, ska inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen. En anmälan om grovt rån kommer skrivas.

01:21 Polis larmades till en bostad i Norrköping med anledning av bråk. När polis anlänt greps en man i i 55-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 45-årsåldern, ska inte ha behövt vård på sjukhus för sina skador. Under natten har också mannen blivit anhållen och ärendet är åklagarlett.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.