Uppdaterad 22 juli 13:07

21 juli 14:06, Polisinsats/kommendering, Eskilstuna

Större polisinsats vid Hällbyanstalten.

Sedan 12:20 pågår det en insats vid Hällbyanstalten i Eskilstuna. Flera polispatruller med olika specialistkompetens befinner sig på platsen och samverkar med Kriminalvården och Räddningstjänsten. När polisen har mer information kring detta ärende kommer det förmedlas här.

Uppdatering 15:04

Två intagna vid Hällbyanstalten har barrikaderat sig i ett utrymme på en avdelning. I samma rum finns också två kriminalvårdare. Rättsläget just nu är att en förundersökning gällande människorov har inletts. Polisen jobbar fortsatt med insatsen.

Uppdatering 15:17

Polisen har beslutat att inleda en särskild händelse med anledning av insatsen vid anstalten.

Uppdatering 15:58

Sedan en stund tillbaka har en helikopter anslutit sig till insatsen.

Uppdatering 17:30

Polisen jobbar vidare med insatsen. Media som har frågor kring detta ärende hänvisas till presstalesperson Stefan Wickberg som nås på: 010 567 03 97. I morgon är återigen ordinarie presstalesperson för region Öst tillbaka i tjänst på pressnumret.

Uppdatering kl 19:45

En person i gisslan släpptes vid 19:00 tiden.

Uppdatering kl 21:27

Den andra personen i gisslan har nu släppts.

Uppdatering kl 21:43

De båda gärningsmännen har nu gripits och förts till polishuset i Eskilstuna. Brottsrubricering är människorov i två fall. 

Uppdatering kl 22:10

Rapporteringen om händelsen avslutas nu från polisens sida för kvällen och vidare frågor hänvisas till polisens pressnummer i Region Öst med start kl 07:00 imorgon. 

Uppdatering torsdag 13:00

Christer Sjöqvist, kommenderingschef vid gårdagens insats och till vardags lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, finns tillgänglig för intervjuer idag torsdag mellan klockan 13-15. Media hittar all info i länken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.