22 juli 09:15, Övrigt, Malmö

Man häktad misstänkt för bedrägeri mot äldre.

En 48-årig man greps den 15 juli i Malmö misstänkt för bedrägerier mot äldre. Mannen kunde gripas efter ett gediget samarbete mellan polisregionerna Syd och Väst, och sitter nu häktad misstänkt för brott som har begåtts i båda regionerna.

Den häktade mannen har de senaste veckorna varit aktuell i flera bedrägeriutredningar och han bedöms vara en del av ett större nätverk som tros ligga bakom ett stort antal åldringsbrott. Efter att regionala utredningsenheten i Syd genomfört utredningsåtgärder den 15 juli så kunde mannen gripas utanför sin bostad i Malmö, misstänkt för att ha genomfört två bedrägerier i region Väst samma dag.

- Arbetet mot den här typen av brottslighet pågår varje dag. Vi följer dagligen alla inkomna anmälningar och arbetar med både operativ och forensisk analys för att leda utredningarna vidare mot misstänkta gärningsmän, säger Stefan Peijne, gruppchef på regionala brottssamordningen i region Syd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.