23 juli 07:00, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer har omhändertagits för fylleri, varav två misstänks för ringa narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:05 Skadegörelse, Sollefteå
Polis kallas till en adress i centrala Sollefteå med där en skadegörelse av en ruta till en port skett. Ingen misstänkt person anträffas. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

01:37 Stöld/inbrott, Sollefteå
Polis beordras till en fastighet vid tågstationen i centrala Sollefteå med anledning av pågående inbrott. Ingen misstänkt person anträffas. Avspärrningar sätts upp och en anmälan ska upprättas.

05:14 Rattfylleri, Örnsköldsvik
Polis beordras ut efter samtal om en vinglig färd i centrala Örnsköldsvik. En mopedbil stoppas och kontrolleras. Föraren, som är under 18 år, saknar körkort, misstänks vara påverkad och tas med för provtagning. Vid kontrollen gör förarens uppträdande att misstanke om olaga hot och våldsamt motstånd uppstår. En anmälan ska upprättas gällande misstänkt rattfylleri, grov olovlig körning, olaga hot och våldsamt motstånd. Vårdnadshavare kontaktas.

En viltolycka i Örnsköldsvik kommun anmäldes till polisen klockan 22:18 igår. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.