23 juli 08:09, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se notis nedan). Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:25 Polis larmades till området Skäggetorp i Linköping med anledning av att en okänd gärningsperson ska ha försökt ta sig in i en parkerad bil. Allmänhet gjorde ett envarsingripande för att hålla den misstänkte kvar på plats tills polis anlänt. När polis anlänt greps en man i 30-årsåldern. Han är i nuläget misstänkt för misshandel och försök till stöld av fordon alternativt skadegörelse. Målsägande, en man i 30-årsåldern, ska i samband med envarsingripandet ha fått några skador och fick uppsöka sjukvård.

04:18 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Hamnbrogatan i Norrköping med anledning av en bilbrand. Enligt SOS-larmet ska en parkerad bil vara övertänd och det fanns viss spridningsrisk till andra närliggande bilar. Polis på plats kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Ingen person skadades i samband med branden.

04:20 SOS-larm inkom till polisen om en trafikolycka i norrgående körriktning på E4:an i höjd med Tornby utanför Linköping. En personbil ska ha kört in i mitträcket. Under räddningsarbetet rådde reducerad hastighet förbi olyckan och ett körfält var avstängt. Ingen person skadades i samband med olyckan och polisen misstänker inget brott. Vid 06-tiden var ärendet avslutat och bilen bärgad från platsen.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, viltolycka utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.