24 juli 12:53, Narkotikabrott, Norrköping

Knivbeväpnad man omhändertogs i butik på Malmgatan, Ingelsta.

10.09 polisen fick samtal från en butik på Malmgatan i Norrköping om att en man med kniv befann sig i förbutiken. Inringaren berättade om gap och skrik och att den knivbeväpnade mannen hade brottats ner av privatpersoner.

12.00 polisen åkte till platsen och tog hand om den nerbrottade mannen. Han var kraftigt påverkad och togs till polisstationen för tillnyktring. Han är nu misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och grovt brott mot knivlagen. Den kniv som mannen hade har tagits i beslag av polisen. När mannen har nyktrat till kommer han att förhöras och sedan friges.

Privatpersoner som har varit i närheten och eventuellt blivit hotade eller utsatta för andra brott av mannen ombeds att i så fall anmälla detta snarast till polisen genom personligt besök på polisstationen eller via telefon 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.