Uppdaterad 06 augusti 10:43

25 juli 23:00, Brand, Nordmaling

Brand i flerfamiljshus i Nordmaling

Klockan 21:48 inkom larm från SOS om fullt utvecklad brand i flerfamiljshus i Nordmaling. Polispatrull beordrades till platsen. Enligt initiala uppgifter från ambulans verkar det som att alla personer ska ha tagit sig ut från byggnaden, detta är dock inte bekräftat. Polispatrull arbetar på platsen. I nuläget finns inga uppgifter om brandorsak eller eventuellt skadade personer.

Händelsen uppdateras när mer information finns att lämna.

Uppdatering 00:08
Förundersökning inledd gällande allmänfarlig vårdslöshet. Ingen misstänkt i nuläget. 

Uppdatering 03:06
Det finns uppgifter som tyder på att en kvinna i 60-årsåldern boendes på adressen avlidit i branden, det kan dock inte bekräftas förrän teknisk undersökning genomförts. Anhöriga till kvinnan är underrättade.

 

Uppdatering tisdag 27 juli (av presstalesperson Åsa Mjörndal):
Det är fortfarande oklart när en teknisk undersökning av brandplatsen kommer att kunna genomföras.

– Det finns i nuläget ingen naturlig förklaring till hur branden uppstått. Branden utreds fortsatt som allmänfarlig vårdslöshet och, då det misstänks att en kvinna avlidit i samband med branden, även som vållande till annans död. Det finns ingen misstänkt, säger förundersökningsledare Christina Stenling.

Polisen har även hållit förhör i ärendet.

Uppdatering 27 juni klockan 12:47 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

I nuläget planeras att en brottsplatsundersökning av brandplatsen ska genomföras i morgon, onsdag.

 

Uppdatering onsdag 28 juni klockan 10:09 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

En teknisk undersökning av brandplatsen har genomförts under morgonen och en avliden person har anträffats. Personen är ännu inte identifierad, men det misstänks vara den kvinna som saknats sedan branden (se ovan). Kvinnans anhöriga har underrättats.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden.

 

Uppdatering fredag den 6 augusti (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

Förundersökningen kring branden läggs ned.

– Anledningen till detta är att brandorsaken inte kommer att kunna fastställas, säger förundersökningsledare Christina Stenling.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.