26 juli 08:30, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.47 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sju har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.52 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i centrala Motala blev två personer misstänkta för brott. Föraren, en man i 45-årsåldern blev misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. En passagerare, man i 40-årsåldern blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav. Föraren fick följa med för provtagning och förhör.

05.19 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Svärtinge blev föraren misstänkt för rattfylleri. En kvinna i 45-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

06.26 polisen fick samtal om trafikolycka på E4 vid Kallerstad där en bilist skulle ha kört in i ett vägräcke. Polisen åkte till platsen. Polisen har påbörjat en utredning av olyckan, initialt finns ingen konkret brottsmisstanke. Ingen ska ha skadats vid olyckan och bilen bärgades.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.