28 juli 08:28, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Johnny Gustavsson samt Thomas Agnevik. Vi finns på plats till 15:00.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Vi har under natten hanterat ett antal fyllerier samt  rattfyllor. I övrigt har patrullerna utfört standardmässiga fordonskontroller.

Stöld från äldre personer

19:34 Ett äldre par i centrala Malmslätt fick ett samtal från en person som utgav sig för att ringa från banken. De skulle senare under dagen skicka en person för att ”hjälpa” till med något konstigt som skett med parets konto.  

Den misstänkta personen kom hem till paret  och lyckades på falska grunder lura till sig koden till kontot. Dessutom lyckades  personen få med sig guldföremål från parets lägenhet.

Vi är tacksamma för alla upplysningar vi kan få i detta ärende. Ring 114 14 för tips eller använd länken till webbformuläret.

Polisen skrev en  anmälan om kortbedrägeri och åldringsbrott .

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.