29 juli 08:26, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

08.01 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott men tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.17 polisen fick samtal om haschlukt i ett bostadshus i stadsdelen Hageby i Norrköping. Polisen åkte till huset och kunde konstatera att det stämde. Polisen genomförde en husrannsakan i en av lägenheterna och där fanns flera personer. Tre av dem fick följa med för provtagning och förhör angående misstänkt ringa narkotikabrott. Två män i 20-årsåldern blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. En man i 20-årsåldern blev misstänkt för enbart ringa narkotikabrott genom eget bruk.

01.49 samtal kom till polisen om att ett flertal personer uppehållit sig vid Lagmansskolan i Mjölby och inringare trodde att det förekom skadegörelse. Inringaren gick närmare och såg då krossade glasrutor. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att sex glasrutor hade krossats och ett staket har raserats. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse.

01.59 väktare kallades på polis till en skola på Dragsgatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott eftersom en uppbruten dörr har upptäckts. Det är oklart om något / vad som har stulits.

03.41 SOS-larm kom till polisen om trafikolycka i Ljungsbro. enligt uppgifter till SOS ska en bilist ha kört av vägen. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en bilist hade kört av vägen och voltat. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern uppgav sig ha väjt för vilt. Det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga olycka att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.