29 juli 08:26, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.14 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott men tre har omhändertagits.

00.02 SOS-larm kom till polisen om rökpelare som synts i terrängen utanför Strängnäs. Hanterades av räddningstjänsten.

00.17 en uppmärksam granne ringde till polisen om misstänkt inbrott i ett hus i centrala Flen. En person hade setts lysa på tomten med en ficklampa och de boende skulle vara bortresta, enligt inringaren. Tre polispatruller, varav en hundpatrull åkte till platsen. Framme på platsen anträffades en person, som visade sig vara en släkting till de boende. Insatsen avbröts, ingen misstanke om brott.

01.10 samtal kom till polisen från en ordningsvakt som rapporterade att det var mycket stökigt på Trädgårdsgatan i centrala Flen. Polisen fick uppgifter om att det var många personer på platsen, det var stökigt och ordningsvakter hade omhändertagit en person. När polisen kom till med tre polispatruller hade situationen lugnat ner sig. Två män i 25- respektiva 30-årsåldern omhändertogs för berusning/ordningsstörning. 25-åringen är misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och våldsamt motstånd eftersom han satte sig till motstånd när han omhändertogs. 30-åringen omhändertogs för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

05.15 SOS-larm kom till polisen om bilbrand på E4 norrgående vid Gammelsta, Nyköping. Eftersom det kom uppgifter om att bilen börjat brinna under färd varför polisen bedömer att det inte finns någon brottsmisstanke. Räddningstjänsten åkte till platsen.

07.13 SOS-larm om rökutveckling från en ladugård i Arnö, Nyköping. Hanterat av räddningstjänsten, ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.