03 juli 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ca 140 ärenden mellan kl 22 och 07. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom, men patrullerna har haft en hel del att göra. Ingen har gripits, men ett 20-tal personer har omhändertagits på grund av berusning av alkohol eller droger, alternativt blivit avlägsnade eller omhändertagna för störande av allmän ordning. Polisen har åkt på flera larm om bråk runtom i länet, som inte lett till gripanden eller att någon har behövt föras till sjukhus. Händelser i urval:

23.25 Det kom larm om en trafikolycka vid Koppargatan på Ingelsta i Norrköping. En bilist hade kört av vägen i en rondell. Ett vittne hade sett en man och en kvinna som lämnat bilen till fots. Polis kom dit, men någon inblandad kunde inte hittas. Polisen skrev en anmälan om smitning från trafikolycksplats.

02.56 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott på ett kafé på Drottninggatan i Norrköping. Ett vittne hade sett en man lämna platsen. Flera polispatruller åkte dit. Kort efteråt greps en man som stämde in på signalementet, några kvarter bort. Han är i 30-årsåldern. Mannen blev misstänkt för stöld genom inbrott. Det hade försvunnit kontanter från dagskassan. Mannen fördes till polisstationen för tillnyktring.

Utöver detta har polisen hanterat ärenden om skadegörelse, trafikbrott, etc. Polisen har också åkt på många larm från allmänheten som inte har lett till brottsmisstankar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.