03 juli 08:07, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat närmare 100 ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits, men cirka 15 personer har omhändertagits på grund av berusning på alkohol eller droger. En berusad man fördes till sjukhus med ambulans och en berusad kvinna hämtades av vårdnadshavare. Det har varit fler ärenden om berusade personer än vanligt för att vara en fredagsnatt under pandemin.

Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Det har varit en hel del larm om bråk, misshandel, etc, men inget som lett till gripanden eller att någon har skadats allvarligt. Händelser i urval:

23.01 Det kom larm om en trafikolycka mellan en bil och en elsparkcykel. Ingen ska ha skadats allvarligt. Polisen skrev en anmälan om att ej ha iakttagit väjningsplikt och vållande till kroppsskada gällande bilföraren. Elsparkcykeln visade sig vara kraftfullare än tillåtet, vilket gjorde att den ska klassas som moped. Föraren blev därmed misstänkt för olovlig körning, och ägaren till elsparkcykeln blev misstänkt för tillåtande av olovlig körning. Båda dessa är killar i 15-årsåldern. Polisen tog elsparkcykeln i beslag för teknisk undersökning.

23.39 Polisen larmades om något som brann vid några bilar i Stensund, Trosa. Polis kom dit. Två bilar hade utsatts för skadegörelse, och något hade brunnit på marken. I samband med att inringaren kom till platsen så lämnade en A-traktor. Polisen kom dit, ingen misstänkt kunde hittas. Polisen skrev anmälningar om skadegörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.