03 juli 08:44, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer har omhändertagits för fylleri, varav en även misstänks för ringa narkotikabrott, innehav. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:53 Skadegörelse, Kalix
Polis beordras till centrala Kalix med anledning av skadegörelse, en okänd person har kastat sten på fönster. Ingen misstänkt person anträffas. En anmälan upprättas.

23:59 Brand, Kalix
Polis beordras till centrala Kalix med anledning av brand. Enligt initiala uppgifter brinner det i en vedhög vid ett hus. En anmälan ska upprättas.

01:09 Rattfylleri, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Råneå. Föraren, en man, saknar körkort och misstänks vara påverkad. Föraren får följa med för provtagning. Han misstänkt för grov olovlig körning och rattfylleri. Anmälan ska upprättas.

01:40 Trafikolycka, Kiruna
Polis beordras till länsväg 870 vid Rakkuri med anledning av en singelolycka, en bil har åkt av vägen. Föraren förs till sjukvård. En anmälan ska upprättas.

02:14 Fylleri, Luleå
Polis beordras till en bensinstation i Innerstaden, Luleå, med anledning av bråk. En man omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

03:45 Trafikbrott, Boden
Polis stoppar och kontrollerar en moped i Sävast som misstänks vara trimmad. Föraren, som är under 18 år, misstänks för olovlig körning. Vårdnadshavare kontaktas, mopeden tas i beslag, förhör hålls och anmälan ska upprättas.

03:49 Försök till misshandel, Piteå
Polis beordras till centrala Piteå med anledning av misshandel. En man omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), han misstänks för ofredande och försök till misshandel. Anmälan ska upprättas. Målsägande är en kvinna.

03:57 Skadegörelse, Haparanda
Polis beordras till en adress norr om Haparanda med anledning av samtal om pågående inbrott. Ingen misstänkt person anträffas. Polis håller förhör med målsägande och vittne samt utför dokumentation. En anmälan gällande skadegörelse ska upprättas.

04:16 Misshandel, Luleå
Polis beordras till Innerstaden med anledning av misshandel. En man uppger att han blivit misshandlad av några personer. En anmälan gällande misshandel upprättas.

04:32 Skadegörelse, Luleå
Polis beordras till Bergnäset med anledning av en skadegörelse av ett fönster.  Anmälan gällande skadegörelse upprättas.

05:21 Misshandel, Luleå
Polis beordras till en adress i Luleå med anledning av en tidigare misshandel. En man uppger att han misshandlats av en annan man. En anmälan gällande misshandel ska upprättas.

En viltolycka i Haparanda kommun har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.