Uppdaterad 04 juli 08:18

03 juli 18:14, Mord/dråp, försök, Upplands väsby

En person har hittats skadad utomhus. Det har också hörts smällar. Polis är på plats med flera enheter för att ta reda på mer.

Den skadade personen bedöms vara allvarligt skadad och har förts med ambulans till sjukhus.

Uppdatering kl 18.49
Brottsplatsen är avspärrad och på plats sker arbete för att söka efter eventuella gärningspersoner, säkra spår och prata med vittnen.

En förundersökning om försök till mord är inledd.

Uppdatering kl 19.15
Polishelikopter, hundpatrull, kriminaltekniker, områdespoliser samt ett flertal polispatruller är på plats. Arbetsuppgifterna initialt är flera - bland annat att prata med vittnen och samla in alla uppgifter som finns i det tidiga viktiga skedet. 

Det finns i nuläget bland annat uppgifter om att några personer ska ha lämnat brottsplatsen på sparkcyklar. Det är en av flera olika uppgifter och i nuläget jobbas det brett för att spåra gärningspersonen/personerna.  

Det finns ingen uppdatering om den skadade personens skadeläge.

Den som har uppgifter att lämna ombeds ta kontakt med polis på plats.

Uppdatering den 4 juli klockan 08.18
Skadeläget för målsägande, som är en man, är på söndagsmorgonen oförändrat. Ärendet utreds fortfarande som mordförsök. Ytterligare vittnesförhör kommer att hållas under dagen. En teknisk undersökning av brottsplatsen är gjord under natten och avspärrningarna är hävda.

Ingen person är i nuläget gripen för händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.