Uppdaterad 04 juli 13:51

03 juli 18:58, Skottlossning, Malmö

Skottlossning på Lindängen.

Flera polispatruller är på plats då uppringare hört höga smällar utomhus. I samband med detta har flera personer setts lämna platsen. Det finns inga rapporter om skadade, flera personer blir kontrollerade på plats.

Uppdatering: En misstänkt brottsplats är avspärrad och ska sökas av med specialsökhund. Flera utredningsåtgärder genomförs nu på plats, med bland annat fotodokumentation och vittnesförhör.

Uppdatering. Patruller går nu runt i närliggande fastigheter och knackar dörr för att få in så många vittnesmål som möjligt. Kriminaltekniker är budade till platsen.

Uppdatering 4/7 kl 13.40:

Man kan efter teknisk undersökning på brottsplatsen konstatera att det skett skottlossning på platsen. Polisens tekniker som varit på plats har gjort vissa fynd som styrker detta, man har bland annat hittat skotthål i parkerade bilar. Avspärrningen på platsen hävdes under natten.

Flertalet förhör och husransakningar är genomförda under natten och morgonen. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad i ärendet.

Målsägande är i nuläget åtta stycken män i 20-35 årsåldern som samtliga tillhör den kriminella gängmiljön i Malmö.

Framåt i utredningen kommer man fortsätta med förhör och vidare tekniska undersökningar.

 Polisen behöver även allmänhetens hjälp. Har du sett eller hört något om händelsen, ring polisen på 114 14 och uppge ditt ärende.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.