Uppdaterad 30 juli 09:10

30 juli 03:27, Försvunnen person, Hörby

Försvunnen man i Äspinge utanför Hörby.

Den 29/7 ca 23.00 blev Polisregion Syds ledningscentral kontaktad angående en försvunnen man i Äspinge utanför Hörby. Mannen försvann från en sommarstuga gående ca 19.00.

Polisen söker under natten med patruller och hundförare i området. Under morgonen kommer sökarbetet att intensifieras med initialt fler polisiära resurser som helikopter, rytteri med mera. Därefter bedömning om och hur andra resurser skall användas.

Boende upp till en mil nordost om Hörby ombeds att se i sina trädgårdar, uterum, skjul etc. om den försvunne kan finnas där. Polisen kommer fortsatt att söka med hundar och vi vill inledningsvis inte ha frivilliga i sölkområdet.

Den försvunne är en man som är 75 år gammal, är 180 cm lång och har grått lockigt hår samt grått helskägg. Han var vid försvinnandet troligtvis klädd i en grönaktig sommarskjorta, mörka ev. gröna byxor och ev. bruna skor. Mannen skall ha en svajig gång.

Han heter Per Erik.Om någon sett honom ombeds man ringa polisen på 114 14. Om man ser honom ombeds man ringa 112.

Polisen bedriver eftersökning enligt lagen om skydd mot olyckor.

Uppdatering 09.00: Mannen anträffas av en granne utomhus cirka 350 meter från den försvunnes hem. Han förs med ambulans till sjukhus för kontroll.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.