30 juli 08:14, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Sörmland.

07.19 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, fem  har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.43 en inringare ringde till polisen och berättade om några personer i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Personerna verkade intresserade av cyklar och inringaren trodde att de hade för avsikt att stjäla cyklar. Polisen åkte till platsen och träffade på tre personer som kontrollerades. En man i 20-årsåldern blev misstänkt förstöld av cykel, ringa narkotikabrott genom eget bruk och fick följa med för provtagning och förhör. En man i övre tonåren blev misstänkt för stöld av cykel. Han lämnades över till vårdnadshavare. Den tredje, en man i 20-årsåldern blev också misstänkt för stöld av cykel.  En misstänkt stulen cykel, en väska och en bultsax har tagits i beslag.  

02.15 en polispatrull träffade på en misstänkt påverkad man i 25-årsåldern på skeppsbron i Nyköping. Han fick följa med för provtagning, förhör och tillnyktring.

05.39 polisen fick samtal om bråk på Fristadstorget i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och träffade på tre personer på en viss angiven plats. Två av dessa är män, i 40-årsåldern. Uppgifter framkom om att en av männen hade misshandlat den tredje personen på platsen, en kvinna i 30-årsåldern. Den andra 40-åringen blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav och båda två lades in för tillnyktring. Kvinnan ska ha fått knytnävsslag i bröstet och fick ont men behövde inte akutsjukvård.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.