Uppdaterad 31 juli 16:55

30 juli 22:18, Mord/dråp, Luleå

Skottlossning i Luleå. En person avliden.

Under kvällen larmades polisen till Notviken i Luleå med anledning av att någon hört smällar som beskrevs som skott. På plats anträffades senare en avliden person.

Polisen arbetar för tillfället på platsen med att försöka utreda vad som hänt för att kunna besluta om vilka åtgärder som ska vidtas senare.

Ärendet rubriceras som mord.

Uppdatering 00:35 (av kommunikatör Liv Fahlén)
Initiala utredningsåtgärder pågår, däribland förhör med vittnen. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning.

Ingen person är gripen i nuläget.

Uppdatering 01:20
Ingen ytterligare information kommer att lämnas under natten.

Uppdatering 07:30
Polisen befinner sig i ett intensivt utredningsläge. Under natten har polisen bland annat hållit förhör med vittnen och knackat dörr i området. Polisens tekniker har gjort en teknisk undersökning.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som befunnit sig i eller i närheten av platsen under fredagskvällen. Ring polisen på telefonnummer 114 14.

Uppdatering 10:30
Den avlidna är en kvinna i 25-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

En man i 30-årsåldern sitter anhållen skäligen misstänkt för mord. Mannen kommer att förhöras under dagen. Ärendet leds av åklagare.

– Vi bedömer det som en isolerad händelse och ser ingen anledning för allmänheten att känna oro. Vi fortsätter att jobba intensivt i ärendet med alla tillgängliga resurser, säger Karin Markaberg, chef för utredningssektionen i polisområde Norrbotten.

Uppdatering 16:45
Den misstänkte mannen har förhörts under dagen. Han är nu på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Ett intensivt utredningsarbete pågår med bland annat förhör och tekniska undersökningar. Avspärrningen på brottsplatsen hävdes under eftermiddagen.

Ingen ytterligare information kommer att lämnas under kvällen och natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.