31 juli 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

22.41 Göteborg, brott mot vapenlagen.
Polisen kontrollerar 4 st personer på en adress i Länsmansgården efter att någon av dem setts med ett misstänkt vapen. Man får beslut om husrannsakan i en bostad och där påträffas ett automatvapen men lite oklart om det är äkta eller ej. Vapnet tas i beslag och sen får utredningen utvisa om det rör sig om ett riktigt vapen eller ej.

00.52 Göteborg, personrån.
En person blir rånad på sin plånbok på Andra Långgatan och rånaren springer sedan från platsen. Även anmälarens flickvän var nära att bli av med sin telefon men rånaren tappade den i marken i samband med tumulten och fick inte med sig den. Polis till plats som tar upp en anmälan, ingen gripen för tillfället.

01.03 Uddevalla, narkotikabrott samt brott mot knivlagen.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Lelångenvägen och där en av passagerarna påvisar tecken på drogpåverkan samt att man hittar misstänkt narkotika som tas i beslag. Man hittar även knivar som även de tas i beslag. Den misstänkt drogpåverkade mannen får följa med för provtagning.

01.12 Sotenäs, narkotikabrott.
En person kontrolleras på Smögenbryggan och denne påvisar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. En anmälan om narkotikabrott skrivs.

02.34 Göteborg, personrån.
En patrull blir in vinkade till en person som står intill Vasaparken och berättar att han fått sin halskedja frånryckt av en man som sprang precis från platsen. En patrull lyckas gripa rånaren i närområdet och i den väska som mannen bar på fanns det ytterligare saker som kan tänkas vara stulna tidigare under kvällen/ natten. Mannen får följa med till stationen för vidare utredning.

02.52 Göteborg, grovt rattfylleri samt vårdslöshet i trafik.
En patrull blir larmad till Dag Hammarsköldsleden då en cyklist samt en mopedist sammanstött på en cykelbana nära Slottskogsvallen. Visar sig att en av de inblandade kan misstänkas för rattfylleri, grovt. En av dem körs av patrullen till Mölndals sjukhus med ett förmodat handledsbrott. En anmälan är skriven och sen får utredningen utvisa vem som gjort vad.

03.31 Härryda, skadegörelse genom brand.
Polis åker med räddningstjänst till Kabelvägen där en båt samt en byssja skall brinna. Branden släcks och patrullen skriver en anmälan. Oklart i skrivande stund vad det är som gjort att det börjat brinna.

05.39 Göteborg, personrån.
En person blir av med sitt guldhalsband på Andra Långgatan och larmar därför polis. I samband med rånet fick han ett slag i nacken vilket gjorde att han inte kommer ihåg så bra vad som hände men det rörde sig om 4 st okända killar som gav sig på honom och försvann sedan från platsen. Polisen kan efter en stund gripa en av rånarna i närheten av Trädgårdsföreningen där ytterligare en person försökte rånas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.