Uppdaterad 31 juli 08:59

31 juli 08:07, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

23.57 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av att en hög smäll hörts i centrala Vetlanda. Polis åkte till platsen. Polisen kommer att utreda händelsen då någon eller några personer kastat in någon typ av smällare på en byggarbetsplats. En anmälan gällande brott mot ordningslagen har upprättats, då någon eller några personer hanterat pyrotekniska varor utan tillstånd.

03.00 Polisen stoppade ett fordon, med tre personer, för kontroll i området Österängen, Jönköping. Vid kontrollen sprang en av personerna från bilen men hanns snart ikapp. De tre personerna kontrollerades och togs med för provtagning efter misstanke om att de var påverkade av narkotika. Samtliga misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk, och föraren misstänks dessutom för drograttfylleri. Samtliga misstänkta är i 20-årsåldern.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat personer med psykisk ohälsa, larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.