31 juli 08:07, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

01.48 Polisen stoppade ett fordon för kontroll på riksväg 57, Frustuna. Vid kontrollen visade det sig att föraren saknade giltigt körkort och både föraren och passageraren misstänktes vara påverkade av narkotika, båda togs med för provtagning. Föraren, en kvinna i 35-årsåldern, misstänks för olovlig körning, drograttfylleri samt narkotikabrott, eget bruk. Passagereren misstänks för narkotikabrott, eget bruk.

02.36 01.48 Polisen stoppade ett fordon för kontroll i området Hagalund, Nyköping. Vid kontrollen uppstod misstanke om att föraren var påverkad av narkotika. Föraren, en man i 40-årsåldern, misstänktes för rattfylleri, drograttfylleri samt narkotikabrott, eget bruk och togs med för provtagning. Mannens körkort har omhändertagits av polisen.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.