Uppdaterad 31 juli 14:28

31 juli 12:36, Polisinsats/kommendering, Rättvik

Utfall från polisinsatsen angående spontancruising i Rättvik.

Den traditionsenliga tillställningen Classic Car Week har i år ställts in. Trots detta samlades det uppskattningsvis upp till 1000 personer och 150 - 200 fordon i centrala Rättvik och genomförde en s.k. spontancruising.

Enligt polisinsatschefen Stefan Lund bedömdes berusningsgraden hos många av de inblandade varit hög under fredagskvällen och natten mot lördag. Ju längre natten led minskade snittålder hos de kvarvarande besökarna.

Statistik på lagföring under senaste dygnet:

Ringa narkotkabrott 4 st

Drograttfylleri          2 st

Misshandel              1 anmälan

Omhändertagna berusade personer (LOB) 5 st

Direktförverkande av alkohol ca 500 st

Utfärdade ordningsböter i trafiken 59 st varav 9 gällande förargelseväckande beteende genom att föra oljud (musik) på allmän plats. Beloppet för detta är 1000kr och innebär för föraren en belastning på körkortet vid rapport.

Dessutom skrevs ytterligare fem anmälningar om störande beteende i trafiken p.g.a. att den misstänkte förnekade brott

UPPDATERING: Se tidigare notis om våldtäkt utomhus i Rättvik. Det är okänt om detta över huvud taget har med spontancruisingen att göra men är ändå värt att nämna i detta sammanhang.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.