04 juli 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet, och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:19 Försök till inbrott, Luleå
Polis beordras till en adress i Luleå med anledning av ett pågående inbrott i ett förråd. En man anträffas, han är misstänkt för försök till stöld. Förhör hålls och anmälan upprättas.

01:06 Brand, Haparanda
Polis beordras till Företagsvägen i Haparanda med anledning av brand i eller vid en container. Ingen misstänkt person anträffas. Polis håller vittnesförhör och upprättar en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

01:20 Rattfylleri, Piteå
Polis beordras strax utanför Roknäs med anledning av en singelolycka med en personbil. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för ytterligare provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande misstänkt rattfylleri samt otillåtet användande av handhållen mobiltelefon under färd upprättas.

02:00 Rattfylleri, Kiruna
Polis ska stoppa och kontrollera en fyrhjuling öster om Kiruna. Föraren stannar inte på polismans tecken och ett kortare förföljande sker innan föraren stannar. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för ytterligare provtagning. Föraren misstänks för grovt rattfylleri. En anmälan upprättas och förarens körkort omhändertas.

02:22 Ringa misshandel, Piteå
Polis beordras till en adress i Piteå kommun med anledning av bråk. En person, en kvinna, omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Hon misstänks för ringa misshandel och olaga hot och en anmälan upprättas.

03:44 Rattfylleri, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Luleå. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för ytterligare provtagning. En anmälan gällande misstänkt grovt rattfylleri upprättas.

04:00 Misshandel, Gällivare
Polis beordras till en adress i Gällivare med anledning av misshandel. En man uppger att han blivit misshandlad utanför en adress. Polis håller förhör och en anmälan gällande misshandel ska upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.