04 juli 07:33, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Sex personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för skadegörelse och våldsamt motstånd. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:46 Stöld/inbrott, Umeå
Polis beordras till en adress Öst på stan i Umeå med anledning av inbrott i en lägenhet. En brottsplatsundersökning genomförs och en anmälan upprättas.

22:47 Ofredande, Malå
Polis stoppar och kontrollerar en bil i Malå. En ordningsbot (böter) utfärdas med anledning av ofredande genom att hög musik har spelats. (Läs mer om ordningsböter för hög och störande musik i länk nedan.)

22:48 Singelolycka, Umeå
Polis beordras till Ålidhem i Umeå med anledning av en singelolycka med en moped. Det finns inga uppgifter om allvarliga skador. En anmälan gällande trafikolycka utan misstanke om brott ska upprättas.

23:47 Singelolycka, Vilhelmina
Polis beordras till trakten av Storseleby med anledning av en singelolycka med en personbil. Det finns inga uppgifter om allvarligare skador. Förhör hålls och en anmälan utan misstanke om brott ska upprättas.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Den inträffade i Sorsele kommun och det finns inga rapporter om personskador.

Umeå
I Umeå startade en spontancruising vid 18-tiden på lördag kväll och i de centrala delarna av staden framfördes ett stort antal fordon. Polis som har arbetat under kvällen och natten rapporterar följande:

Det var trafikstockningar kortare stunder vid infarten till Storgatan från Västra Esplanaden samt rondellen Storgatan/ Östra Kyrkogatan.

Polisen har arbetat aktivt längs Storgatan.

Sex ordningsböter utfärdades totalt. Tre gällande för stort antal passagerare, en för felaktig registreringsskylt, en med anledning av oskattat fordon samt dubbdäck och en på grund av att båda baklyktor var trasiga på ett fordon. 

Sammanfattningsvis omhändertogs tre stycken personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

I övrigt har väldigt få ingripanden gjorts i samband med cruisingen och det blev lugnare än väntat, vilket är positivt.

Inledningsvis var det mycket folk i centrum men lugn och glad stämning. Strax innan midnatt uppstod en större fest på Bangården samt på en parkering på Ersboda. Berusningsnivån var hög och ganska många minderåriga befann sig i miljön. Socialtjänstens fältgrupp anslöt till parkeringen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.