04 juli 08:42, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 90 ärenden mellan kl 22 och 07. Två personer har gripits, se notiser nedan. 8 personer har omhändertagits för tillnyktring, och 8 på grund av narkotikapåverkan eller misstanke om rattfylleri. Händelser i urval:

23.10 Polisen fick samtal om att det verkade vara bråk mellan en man och en kvinna i en bostad i centrala Flen. När polis kom dit försökte mannen fly, men stoppades. Polisen använde OC-sprej för att få kontroll på situationen. Mannen är i 30-årsåldern och är misstänkt för olaga frihetsberövande och misshandel mot kvinnan, samt försök till våld mot tjänsteman under ingripandet av polis. Kvinnan fanns också på platsen. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att hon ska ha varit allvarligt skadad fysiskt. Under natten anhölls mannen efter beslut av åklagare.

01.07 Polisen fick samtal om två bilar som hade drabbats av omfattande skadegörelse. Inringaren hade hört ljud precis innan. De stod parkerade på Oxhagsvägen i Strängnäs. Polis kom dit. Alla däck och alla rutor var förstörda. Patrullen dokumenterade hur det såg ut och sökte efter spår. En anmälan om skadegörelse upprättades. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen sökte ägarna till bilarna.

01.44 Polisen larmades till Nyköping. En inringare såg en man och en kvinna i ett bråk utomhus vid Bomullsgången. Polisen åkte dit. Paret anträffades ute vid Stenbrovägen. Mannen greps, misstänkt för misshandel i relation. Han är i 25-årsåldern. Vid 07-tiden var han fortfarande formellt gripen, ej anhållen eller släppt. Kvinnan ska inte ha varit allvarligt fysiskt skadad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.